Бібліотека
Довіряйте Господу


“Довіряйте Господу”, Теми і запитання (2023)

Зображення
чоловік і жінка моляться разом на колінах

Як допомагати іншим знаходити відповіді на запитання

Довіряйте Господу

Коли друзі та близькі розповідають нам, що сумніваються у своїй вірі, нашою першою реакцією може бути тривога або навіть паніка. Їхні сумніви можуть викликати у вас складні запитання: “Що це означає для моєї сім’ї?” “Я робив(ла) щось неправильно?”

Коли близька людина ставить під сумнів свої вірування, це не означає, що ви робили для неї щось не так. Причини сумнівів, імовірно, складні. Нам слід робити все можливе, щоб допомогти їй, але нам також необхідно довіряти Небесному Батькові та Ісусу Христу. Вони люблять тих, у кого є запитання. Ось що ви можете робити, аби зберігати мир у серці й розумі, надаючи підтримку іншим.

  • Довіряйте тому, що Бог знає ситуацію. Господь бажає, щоб кожна людська істота розвивалася й була щасливою. Він заохочує нас ставити щирі запитання. Він знає про наші труднощі й плаче, коли ми страждаємо. Він буде незмінно виявляти любов і допомагати людям, які мають труднощі або відійшли від Церкви.

  • Запросіть Господа долучитися до цього процесу. Навіть найкращі матеріали і найретельніше підготовані теми можуть бути малоефективними, якщо час або тон були не тими. Моліться, щоб Господь допомагав вам у служінні. Дух допоможе вам зрозуміти конкретні потреби людини і розпізнати момент, коли треба сісти поруч і вислухати замість того, щоб говорити або повчати. Він також допоможе вам відчути, як і коли поділитися своїм свідченням або запросити людину зробити кроки, що наблизять її до Бога.

  • Дивіться ширше. Часто буває так, що віра людини та її почуття до Бога з часом змінюються. А після того, як ми перейдемо в інше життя, нам усім все ще потрібно буде довго вчитися. Ви сповнитеся надії, якщо поглянете на труднощі близької людини з ширшої перспективи. Невпинно сійте зерна, знаючи, що час жнив у Божих руках.

  • Шукайте надію в знанні про природу Бога. Наше бачення перспективи у цьому житті є обмеженим. Ми знаємо, що Бог мудрий, терпеливий і люблячий. Він дав кожному з нас свободу волі. Він знав, що всі ми будемо мати труднощі й випробування. І Він дав Спасителя, Який має силу привести нас назад до Нього.

Kлючові уривки з Писань: Приповісті 3:5–6; Iсая 55:8–9; 2 Tимофію 1:7–8; Aлма 26:11–12